Over Rita Süter

Zolang ik me kan herinneren houd ik van verhalen, gedichten, woorden, klanken en zingen… Toch kreeg ik op de lagere school de stempel; dyslexie. Het kwam mij vreemd voor! 

Hoewel ik natuurlijk wel zag dat ik niet foutloos kon lezen en schrijven en dat dit mij problemen opleverde in het schoolse leren. Pas heel veel later kwam het inzicht dat ik me de letters en cijfers eigen kan maken. Dat ik daarvoor een ander soort concentratie kan aanzetten waardoor ik de letters en cijfers kan zien. Zien zoals ze zijn, zonder verhalen of complexe gedachten. En dat, als je het goed schrijft een ander er ook nog iets aan kan hebben.  

Opleidingen en cursussen die voor mijn ontwikkeling veel hebben betekend:

  • In 1998 sloot in de opleiding Kunstzinnig therapie op academie De Wervel in Zeist met goed gevolg af.
  • Daarna heb ik veel aan nascholing gedaan & doe nog steeds veel nascholing. 
  • Kleine cursussen zoals: het schilderen volgens Liliane de Collot bij de Emerald opleiding of verhalen leren vertellen bij Anne van Delft.
  • Medische basiskennis bij Con Amore
  • De jaartraining filosofie der vrijheid: in vrijheid kunnen handelen bij Jac. Hielema.
  • In 2019 de opleiding tot Davis counselor.

Inspirerende websites