Davis®️ Dyslexie Counseling

Ik help jou je zelfvertrouwen zo te vergroten dat letters lezen en schrijven een gewoon onderdeel van je leven wordt en je ondersteunt in al je creatieve processen.

Alles al geprobeerd? Dit is het Davis®️ Dyslexie Counseling traject:

We maken kennis in een kennismakingsgesprek waarin jij je vragen stelt en we kijken of er een klik is. 

Het traject

Het traject begint met het geven van technieken om spanningen in je lijf te herkennen en los te laten.

Daarna leer ik je hoe je het eigen oriëntatie punt kunt vinden. Dit punt helpt je om te focussen op wat je doet en maakt leren makkelijk.

Daarnaast leer ik je ook wanneer je niet gefocust bent. Even belangrijk! Je hebt vaak niet door dat je gedachten heel ergens anders zijn waardoor je opdrachten of uitleg niet helemaal meer volgt..

Gefocust kunnen werken wanneer jij het nodig hebt geeft zelfvertrouwen. Jij bent degene die de focus in handen heeft. 

Mensen met dyslexie hebben een voorkeur voor beeld denken. En één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Voor mij kan één woord duizend beelden in mijn hoofd starten. Hoe werkt dit voor jou?

In samenwerking met de vereniging van Davis® counselors is dit e-book voor jouw samengesteld. In dit e-book vind je naast meer informatie over de Davis® methode ook meerdere ervaringsverhalen.

Doelgroep: van jonge kinderen tot volwassenen

Naast de aanmelding voor kinderen in de lagere schoolleeftijd krijg ik ook aanmeldingen van volwassenen die een Davis dyslexie traject willen volgen.

Volwassenen komen in de regel als ze uitgeput zijn van zich steeds minder te voelen dan hun collega’s of naasten en de dwang om zichzelf te bewijzen niet meer volhouden. Volwassenen die vanuit anderen bezien het “gemaakt” hebben. De dyslexie een geheim is dat andere echt niet mogen weten. Volwassenen die hun talenten moeilijk kunnen zien of belangrijk vinden. 

Ook kinderen met een pgb budget kunnen gebruik maken van het dyslexie traject.

Lid van de Davis®️ Dyslexie Vereniging

Rita Süter is lid van de Davis Dyslexia Association International.
Beroepsmatige dienstverlening aangeduid als Davis®, Davis Dyslexia Correction®, Davis Symbol Mastery®, en Davis Orientation Counseling® mag uitsluitend verleend worden door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de Davis Dyslexia Association International.

Je hebt al iets over de Davis dyslexie methode gehoord of gelezen en je besluit mij te bellen voor meer informatie. 

Tijdens dit telefonisch contact kan je iets vertellen over je moeilijkheden bij lezen, schrijven, rekenen of focussen, van je kind of jezelf en plannen een kennismakingsgesprek. 

Het kennismakingsgesprek duurt 30 minuten en is gratis.  Het gesprek is bedoeld om (veel) vragen te stellen en ik geef je uitleg over het dyslexie traject.  Daarna kan je besluiten of je dit traject met mij wilt lopen. Een wederzijdse klik is belangrijk. We gaan immers aan de slag met dat wat veel spanningen bij je kind of jou oproept; lezen, schrijven, rekenen of focussen. 

Voor kinderen en jongeren is het fijn als een of beide ouders meekomen.